Mogwai vystúpia v Prahe a vo Viedni

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 08:49 • 2 min
Mogwai vystúpia v Prahe a vo Viedni

PRAHA - Škótska rocková kapela Mogwai sa na jeseň predstaví v Českej republike a Rakúsku. Štvorčlenná formácia vystúpi 31. októbra v pražskom klube Roxy a 1. novembra zavíta do viedenskej Areny.

slovakia

left justify in out

Oba koncerty sú súčasťou ich svetového turné, ktoré odštartuje 8. septembra na festivale No.6 vo waleskom meste Portmeirion. V októbri, novembri a decembri sa skupina následne predstaví aj v Nórsku, Švédsku, Dánsku, Belgicku, Holandsku, Nemecku, Francúzsku, Španielsku, Švajčiarsku, Taliansku, USA, Kanade a Veľkej Británii. 

Mogwai vznikli v roku 1995 v Glasgowe a debutovali o dva roky neskôr albumom Mogwai Young Team. Po ňom nasledovali štúdiovky Come On Die Young (1999), Rock Action (2001), Happy Songs For Happy People (2003), Mr. Beast (2006), The Hawk Is Howling (2008), Hardcore Will Never Die, But You Will (2011) a Rave Tapes (2014), ktorá sa dostala v UK Charte 10. miesto. Kapela má na konte aj dva koncertné záznamy, štyri kompilácie a tiež niekoľko EP nahrávok. Skupina momentálne pôsobí v zostave Stuart Braithwaite (gitara, spev), Dominic Aitchison (basgitara, gitara), Martin Bulloch (bicie) a Barry Burns (gitara, basgitara, klávesy). 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies