Mnohí z českých rektorov vysokých škôl neprídu na Pražský hrad, lebo nepozvali všetkých

NETKY.SK • 20 Október 2016, 18:36 • 2 min
Mnohí z českých rektorov vysokých škôl neprídu na Pražský hrad, lebo nepozvali všetkých

PRAHA - Mnohí z rektorov českých verejných vysokoškolských zariadení sa rozhodli nezúčastniť sa na slávnostnom odovzdávaní vysokých štátnych vyznamenaní, ktoré sa na Pražskom hrade koná tradične 28. októbra pri príležitosti štátneho sviatku ČR.

slovakia

left justify in out

Niektorí z nich toto rozhodnutie zdôvodňujú skutočnosťou, že prezident ČR Miloš Zeman nepozval na slávnostný večer všetkých rektorov.

 

Najvyšší predstaviteľ ČR sa rozhodol nepozvať napríklad rektora brnianskej Masarykovej univerzity Mikuláša Beka, ktorý inicioval vyvesenie tibetských vlajok na objektoch vysokoškolských vzdelávacích zariadení v reakcii na spoločné vyhlásenie najvyšších ústavných činiteľov krajiny dištancujúce sa od schôdzky ministra kultúry ČR Daniela Hermana s dalajlámom. Tento rektor však nefiguroval medzi pozvanými ani v uplynulých dvoch rokoch.

 

Popri viacerých rektoroch sa z podujatia v sídle hlavy štátu ospravedlnil dnes aj europoslanec Občianskej demokratickej strany (ODS), exminister spravodlivosti ČR Jiří Pospíšil, ktorý to zdôvodnil nesúhlasom so zahraničnou politikou hlavy štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies