Ministerstvo spustilo web na pomoc kultúrnemu priemyslu

NETKY.SK • 26 Február 2021, 13:30 • 2 min
Ministerstvo spustilo web na pomoc kultúrnemu priemyslu

SLOVENSKO - Ministerstvo spustilo web PomahameKulture.sk, kde možno nájsť informácie o aktuálnej pomoci, výzvach, dotáciách a mnohých ďalších aspektoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Webová stránka je určená na pomoc ľuďom z kultúrneho a kreatívneho priemyslu. Informovalo o tom ministerstvo na sociálnej sieti.

 

Na stránke PomahameKulture.sk nájdu záujemcovia zhromaždené všetky informácie o aktuálnych výzvach, dotáciách, štipendiách či rôznych projektoch.

 

Sú tam nielen informácie o pomoci od ministerstva kultúry, Fondu na podporu umenia a Audiovizuálneho fondu, ale aj od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, Ministerstva hospodárstva či samospráv.

 

Informácie na webe bude ministerstvo pravideľne aktualizovať.

Ministerka kultúry Natália Milanová poukázala na to, že pandémia najvýraznejšie zasiahla sektor kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu, keď „zatvorila dvere“ kultúrnych inštitúcií a podujatí.

 

img

 

Podľa Milanovej ministerstvo pracuje na ďalších formách pomoci pre jednotlivé segmenty kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu. „Náš ‚Korona tím‘ v úzkej spolupráci s predstaviteľkami a predstaviteľmi kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu tvorí ďalšie formy pomoci, aby boli čo najprístupnejšie a najefektívnejšie pre čo najväčší okruh pracujúcich v tomto sektore,“ priblížila.
 

Podobný článok: REPORTÁŽ: Pomoc pre umelcov a ľudí v kreatívnom priemysle bude riešiť rezort kultúry, tvrdí Sulík

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona