Ministerstvo práce chce zakázať prácu na dohodu na neurčitý čas!

NETKY.SK • 18 November 2013, 10:26 • 2 min
Ministerstvo práce chce zakázať prácu na dohodu na neurčitý čas!

BRATISLAVA - Ministerstvo práce a sociálnych vecí navrhuje obmedziť trvanie dohôd vykonávaných mimo pracovného pomeru.

slovakia

left justify in out

Rezort tak chce zabrániť zneužívaniu dohôd na obchádzanie platenia sociálnych odvodov. Časové obmedzenie dohôd ministerstvo vložilo do návrhu novely zákona o starobnom dôchodkovom sporení, ktorá má riešiť vyplácanie dôchodkov z druhého penzijného piliera. "V prípade neobmedzeného trvania dohôd s nepravidelným odmeňovaním sa zamestnávateľ vyhýbal odvádzaniu poistného na dôchodkové poistenie," uvádza ministerstvo.

Dohoda o vykonaní práce by podľa návrhu rezortu mala od júla budúceho roka trvať najviac jeden rok. Trvanie dohody o brigádnickej práci študentov a dohody o pracovnej činnosti plánuje ministerstvo práce od polovice budúceho roka obmedziť tak, aby sa tieto dohody končili vždy ku koncu kalendárneho roka, v ktorom sa uzatvárajú. Dohoda o brigádnickej práci študentov a dohoda o pracovnej činnosti uzatvorená na neurčitý čas pred 1. júlom 2014 sa podľa návrhu rezortu práce a sociálnych vecí skončí najneskôr 31. decembra 2014. Dohoda o vykonaní práce uzatvorená na neurčitý čas pred 1. júlom 2014 sa má skončiť najneskôr uplynutím dohodnutého obdobia, v ktorom sa má pracovná úloha vykonať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies