Minister Raši: Za Remišovej časopis dostalo naše ministerstvo pokutu

NETKY.SK • 16 November 2023, 09:20 • 2 min
Minister Raši: Za Remišovej časopis dostalo naše ministerstvo pokutu

BRATISLAVA - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) dostalo pokutu za propagačný časopis bývalej ministerky Veroniky Remišovej „Lepšie Slovensko“. Periodikum začalo ministerstvo vydávať, keď bola na čele rezortu a financovalo ho prevažne z eurofondov. Pokutu v celkovej výške 5 500 eur vyrubil ministerstvu investícií Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

slovakia

left justify in out

„Jedna z prvých vecí, ktorú som urobil po nástupe do funkcie, bolo zastavenie vydávania tohto časopisu s veľmi otáznym prínosom pre informovanie ľudí o eurofondoch. Už v minulosti sme viackrát poukazovali na to, že Veronika Remišová ho zneužívala na svoju propagáciu pred predčasnými voľbami. Problém však nebol len v tomto, ale tiež v zle nastavenej distribúcii. Časopis, ktorý mal informovať občanov o tom, kam putujú eurofondy, sa napríklad vôbec nedostal k ľuďom z menších miest či obcí. Úrad pre verejné obstarávanie navyše zistil porušenie zákona o verejnom obstarávaní a naše ministerstvo teraz bude musieť zaplatiť pokutu,“ vyhlásil minister investícií Richard Raši.

 

 

Vo svojom rozhodnutí ÚVO konštatuje, že MIRRI SR pri zadávaní zákazky na predmet zákazky „Tlač a distribúcia časopisu“ porušilo hneď niekoľko paragrafov zákona o verejnom obstarávaní – konkrétne princípy nediskriminácie hospodárskych subjektov a proporcionality a princípy transparentnosti, rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie hospodárskych subjektov, pričom tieto porušenia podľa ÚVO „mohli mať vplyv na výsledok verejného obstarávania“.

 

„Toto je jedna z ďalších faktúr za nekompetentnosť bývalej ministerky, na ktorú sa poskladajú občania Slovenskej republiky,“ dodal minister Raši.


Časopis Lepšie Slovensko bol distribuovaný do takmer pol milióna domácností v krajských mestách. Pri počte 6 vydaní periodika MIRRI SR zaplatilo len za tlač a distribúciu spolu viac ako 350 000 eur s DPH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MIRRI SR, Foto: Dnes24 / TASR / Jaroslav Novák / Martin Baumann
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies