Mexiko vyzve Brazíliu, v skupine aj repríza finále MS 2010

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 14:36 • 2 min
Mexiko vyzve Brazíliu, v skupine aj repríza finále MS 2010

RIO DE JANEIRO - Minuloročný decembrový žreb v letovisku Costa do Sauípe rozhodol o zložení základných skupín záverečného turnaja majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii (12. 6. - 13. 7. 2014).

slovakia

left justify in out

Domáci Brazílčania si zmerajú sily na jubilejnom XX. svetovom šampionáte v A-skupine s Mexičanmi, Chorvátmi a Kamerunčanmi. Duel "kanárikov" proti Chorvátom bude 12. júna otváracím zápasom záverečného turnaja MS 2014.

 

V B-skupine sa úradujúci majster sveta i Európy Španielsko stretne s Čile, proti viacerým spoluhráčom z FC Barcelona sa postaví krídelník Alexis Sánchez. Ďalšími účastníkmi "béčka" sú Holandsko a Austrália. Diváci sa môžu v tejto skupine tešiť na reprízu finále predchádzajúcich MS 2010 v JAR. V Johannesburgu Andrés Iniesta rozhodol v predĺžení o triumfe Španielov nad Holanďanmi. 

 

Bez hviezdneho Radamela Falcaa sa pokúsi uspieť Kolumbia v C-skupine proti Pobrežiu Slonoviny, Japonsku a Grécku. D-skupina ponúkne súboj troch bývalých majstrov sveta - Uruguaja, Talianska a Anglicka, k nim sa pridá Kostarika. Duel Anglicka s Talianskom bude reprízou štvrťfinále európskeho šampionátu spred dvoch rokov, v ktorom sa na Olympijskom štadióne v Kyjeve tešili z postupu po rozstrele z pokutových kopov hráči z Apeninského polostrova. 

 

Švajčiarsko bude v E-skupine MS 2014 súperiť s Francúzskom, Ekvádorom a Hondurasom. 

 

Argentínčania na čele so štvornásobným najlepším futbalistom sveta Lionelom Messim sa stretnú s Nigérijčanmi, úradujúcimi majstrami afrického kontinentu. Okrem nich sa v F-skupine predstavia aj Irán a jediný nováčik MS Bosna a Hercegovina. Argentína hrala s Nigériou aj v základnej skupine na MS 2002 a 2010. V oboch prípadoch sa zrodilo tesné víťazstvo Juhoameričanov 1:0. 

 

Nemecko bude v G-skupine čeliť Ghane takisto ako pred štyrmi rokmi v JAR a opäť si proti sebe zahrajú bratia Boatengovci (Jérome a Kevin Prince). Proti svojim krajanom sa postaví nemecký tréner USA Jürgen Klinsmann. Američania stroskotali na ostatných dvoch MS práve na Ghančanoch. V roku 2006 Ghana postúpila do osemfinále práve na úkor USA po víťazstve 2:1 a o štyri roky neskôr v JAR sa "čierne hviezdy" tešili vo vzájomnom súboji z postupu do štvrťfinále. Štvrtým účastníkom G-skupiny je Portugalsko aj úradujúcim najlepším futbalistom planéty Cristianom Ronaldom. 

 

Lanský žreb prisúdil potenciálnemu "čiernemu koňovi" turnaja Belgicku v H-skupine Alžírsko, Kórejskú republiku a Rusko. 

 

Úvodný duel jubilejného XX. svetového šampionátu je na programe 12. júna 2014 v Sao Paule, nového alebo staronového majstra sveta spoznajú fanúšikovia o mesiac neskôr - 13. júla 2014. Finálový súboj sa uskutoční v Riu de Janeiro. 

 

Šesťdesiatštyri zápasov majstrovstiev sveta bude hostiť celkovo dvanásť štadiónov v dvanástich mestách (Cuiabá, Curitiba, Manaus, Natal, Porto Alegre, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Brasília, Belo Horizonte, Fortaleza, Recife, Salvador). 

Zloženie základných skupín záverečného turnaja XX. majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii (12. 6. - 13. 7. 2014): 
A-skupina: Brazília, Chorvátsko, Mexiko, Kamerun 
B-skupina: Španielsko, Holandsko, Čile, Austrália 
C-skupina: Kolumbia, Grécko, Pobrežie Slonoviny, Japonsko 
D-skupina: Uruguaj, Kostarika, Anglicko, Taliansko 
E-skupina: Švajčiarsko, Ekvádor, Francúzsko, Honduras 
F-skupina: Argentína, Bosna a Hercegovina, Irán, Nigéria 
G-skupina: Nemecko, Portugalsko, Ghana, USA 
H-skupina: Belgicko, Alžírsko, Rusko, Kórejská republika 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies