Mexická polícia našla na statku nezvestného exguvernéra vzácne obrazy

NETKY.SK • 6 December 2016, 19:43 • 2 min
Mexická polícia našla na statku nezvestného exguvernéra vzácne obrazy

MEXIKO - Cenné obrazy - pravdepodobne diela Joana Miróa, Fernanda Botera, Davida Alfara Siqueirosa a Leonory Carringtonovej - našli mexické orgány pri prehliadke statku niekdajšieho guvernéra štátu Veracruz Javiera Duarteho, ktorý sa v súčasnosti zdržiava na neznámom mieste.

slovakia

left justify in out

Guvernér rezignoval na funkciu v októbri, aby čelil obvineniu z korupcie, avšak o týždeň neskôr zmizol nevedno kam. Pri prehliadke jeho statku zaistili v nedeľu 17 malieb, medzi ktorými by podľa predpokladov mohli byť aj diela spomínaných autorov. Definitívna informácia o ich pôvode bude však známa až po posúdení expertmi.

 

Mexická polícia pokračuje v pátraní po Duartem, ktorý čelí obvineniu z prania špinavých peňazí a účasti na organizovanom zločine. Guvernér pôvodne popieral akúkoľvek vinu, od svojho zmiznutia sa však k záležitosti nevyjadril.

 

Príslušná prokuratúra vypísala za informácie, ktoré by viedli k Duarteho zadržaniu odmenu 15 miliónov pesos. Podľa slov jeho nástupcu Miguela Ángela Yunesa Linaresa budú zaistené umelecké predmety vydražené a výťažok z tejto aukcie by mal pomôcť detskej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies