Medzi obeťami masakry bol aj nevlastný brat princeznej Mette-Marit

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 08:18 • 2 min
Medzi obeťami masakry bol aj nevlastný brat princeznej Mette-Marit

Medzi obeťami masakry bol aj nevlastný brat princeznej Mette-Marit

slovakia

left justify in out

img

Medzi obeťami masakry na nórskom ostrove Utöya bol aj nevlastný brat nórskej princeznej Mette-Marit, 51-ročný policajt Trond Berntsen. Informovalo dnes o tom internetové vydanie novín Dagbladet.
      Berntsen zahynul, keď sa pokúšal ochrániť svojho 10-ročného syna. Otec Berntsena bol manželom princezninej matky Marit Tjessemovej.
      Hovorkyňa nórskeho kráľovského dvora uviedla, že princezná teraz myslí "na najbližších príbuzných". V letnom tábore mládežníckej organizácie sociálnych demokratov (AUF) bol Berntsen súkromne.
      Nie je však jasné, či pre usporiadateľov pracoval aj ako strážca. Hovorca polície v nedeľu povedal, že na bezpečnosť na ostrove dbal policajt mimo služby.
      Z bombového útoku v Osle a streľby na ostrove, ktoré si vyžiadali 93 obetí, je podozrivý 32-ročný Anders Behring Breivik. Pri policajnom výsluchu povedal, že jeho úmyslom bolo zabiť aj bývalú nórsku premiérku Gro Harlem Brundtlandovú. Expremiérku plánoval zabiť počas jej vystúpenia na ostrove, ale omeškal sa.
      Brundtlandová bola premiérkou v troch volebných obdobiach v rokoch 1981 až 1996. Je spomenutá ako "vrahyňa krajiny" v internetových poznámkach, o ktorých sa predpokladá, že sú spojené s Breivikom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies