Medzi francúzskym a tureckým prezidentom to vrie. Erdogan poslal Macrona k psychiatrovi

NETKY.SK • 26 Október 2020, 13:28 • 2 min
Medzi francúzskym a tureckým prezidentom to vrie. Erdogan poslal Macrona k psychiatrovi

ANKARA – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa pustil do francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Odporučil mu, aby navštívil psychiatra.

slovakia

left justify in out

Turecký prezident svojmu francúzskemu náprotivkovi odporučil, aby zašiel k psychiatrovi a nechal sa poriadne vyšetriť. Tieto tvrdé slová mu adresoval pre plánované kroky francúzskej vlády voči moslimom a islamu, ktoré prišli bezprostredne po útoku mladým Čečencom na učiteľa dejepisu, ktorému priamo na ulici zoťal hlavu.

 

img

 

Úrady začnú s deportáciou

Francúzske úrady totiž ohlásili, že začnú s masívnym vysťahovaním ľudí, ktorí sú na zozname sledovaných osôb pre podozrenie z extrémistických náboženských názorov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Na zavraždeného učiteľa dejepisu bola uvalená fatva, Francúzsko ide hostiť stovky cudzincov

 

„Aký má Macron problém s islamom a s moslimami? Macron potrebuje určitú formu psychiatrickej pomoci. Čo iného mám povedať o hlave štátu, ktorá neverí v slobodu vierovyznania?“ uviedol turecký prezident na zjazde svojej Strany spravodlivosti a rozvoja.

 

Erdoganovi totiž prekáža, že Francúzsko pritvrdilo v boji s radikálnym islamom v krajine potom, ako neďaleko školy v meste Conflans-Saint-Honorine v severozápadnej časti metropolitnej oblasti Paríža došlo k teroristickému útoku na stredoškolského učiteľa Samuela Patyho.

 

img

 

Elyzejský palác vyzval Turecko na ukončenie misie v Stredomorí

Dôvodom útoku na učiteľa bola jeho prednáška a otvorená diskusia so študentami o karikatúrach Proroka Mohameda uverejneného v satirickom týždenníku Charlie Hebdo.

 

Súvisiaci článok: Dráma v Paríži: Muž podrezal hrdlo učiteľovi priamo na rušnej ulici

 

Elyzejský palác označil Erdoganove výroky za neprijateľné. Turecko taktiež vyzvalo, aby ukončilo „nebezpečné dobrodružstvo v Stredomorí“Ankara sa však v tejto reakcii vyjadrila, že svoje lode stiahnuť nemieni a v misii bude pokračovať minimálne do 4. novembra.  

 

Prečítajte si viac: Turecko bude pokračovať v činnosti, ktorá prekáža Grékom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies