McCain bude prispievať do komunistickej Pravdy

NETKY.SK • 14 September 2013, 13:25 • 2 min
McCain bude prispievať do komunistickej Pravdy

WASHINGTON - Prominentný americký senátor a bývalý prezidentský kandidát John McCain začne prispievať do ruského komunistického denníka Pravda.

slovakia

left justify in out

McCainova kancelária to potvrdila ešte v piatok. "Ak chce pre nás John McCain niečo napísať, je vítaný," vyhlásil Dmitrij Sudakov, šéfredaktor anglickej mutácie Pravdy. Senátora pritom označil za "protiruského," ako však dodal, "radi zverejníme článok napísaný takým prominentným politikom". McCain túto ponuku prijal a v najbližších dňoch chystá článok pre Pravdu. V Spojených štátoch je pritom známy svojou ostrou kritikou ruskej zahraničnej politiky a prezidenta Vladimira Putina.

Denník Pravda je v súčasnosti oficiálnym tlačovým orgánom ruskej komunistickej strany. Založili ho boľševickí revolucionári ešte v roku 1912, pričom až do rozpadu Sovietskeho zväzu išlo o hlavné provládne noviny. V súčasnosti vychádza v náklade 100-tisíc výtlačkov, čím sa v Rusku zaraďuje medzi menej čítané celoštátne denníky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies