Maystadt nahradil Junckera na čele Medzinárodného centra európskeho vzdelávania

NETKY.SK • 22 Január 2015, 16:12 • 2 min
Maystadt nahradil Junckera na čele Medzinárodného centra európskeho vzdelávania

BRUSEL - Bývalého predsedu Európskej investičnej banky (EIB) Philippa Maystadta zvolili tento týždeň za nového šéfa Medzinárodného centra európskeho vzdelávania (CIFE). Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Bývalý belgický vicepremiér v tejto funkcii nahradil Jeana-Clauda Junckera, ktorý sa vlani ujal postu predsedu Európskej komisie a ktorý bol na čele CIFE od roku 2005.
     

Maystadt bol v minulosti profesorom verejného práva a ekonómie na Katolíckej univerzite v Louvaine. V súčasnosti predsedá Akadémii pre výskum a vyššie vzdelávanie (ARES) patriacej pod správu Valónsko-bruselskej federácie.
     

Medzinárodné centrum európskeho vzdelávania toho roku oslávi 60. výročie svojho založenia. Ide o súkromnú inštitúciu vyššieho vzdelávania a výskumu v oblasti interdisciplinárneho štúdia európskej integrácie a medzinárodných vzťahov. Sídlo CIFE je vo francúzskom meste Nice, kancelárie má v Berlíne, Bruseli a v Istanbule.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies