Martvoňa trápi Hlinov diviak a podmienky v akých žije na jeho farme

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 17:22 • 2 min
Martvoňa trápi Hlinov diviak a podmienky v akých žije na jeho farme

BRATISLAVA - Antona Martvoňa zo Smeru-SD trápi diviak, ktorého chová Alojz Hlina na svojej farme v Stupave.

slovakia

left justify in out

Údajne ho tam opozičný poslanec doviedol po násilnom odobratí z lesa a na farme ho držal protiprávne. Martvoňa život diviaka zaujímal natoľko, že sa na potrestanie údajného väzniteľa pýtal na Hodine otázok v parlamente ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD) a to hneď dvakrát.
     

Za Jahnátka odpovedal minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD). V súvislosti s údajným pytliactvom povedal, že to majú riešiť orgány činné v trestnom konaní. Pokiaľ ide o podmienky, v ktorých diviak žil a žije, tie preverovali podľa jeho slov kontrolóri.
     

Borec uviedol, že diviak skutočne nebol v Stupave registrovaný, Hlinova manželka to neskôr napravila. Kontrolóri tiež podľa ministra zistili, že diviak žil na farme v nevyhovujúcich podmienkach. "Inšpektori vykonali kontrolu chovu, zistili, že farma nespĺňa podmienky pre chov diviaka. Výbeh totiž nebol dostatočne veľký a chýbal aj vodný prístrešok," opísal diviakove životné podmienky pred nápravou Borec. Dodal, že po náprave už chov zodpovedá podmienkam vyhlášky.
     

Martvoň po vypočutí odpovede lamentoval nad tým, že sú takto zvieratá niekde držané. "Som z toho zhrozený," vyhlásil. Pri otázke sa nechal poslanec Smeru-SD inšpirovať medializovanými informáciami o prípade protiprávne na biznis držaného diviaka na Hlinovej farme v Stupave, ktorý bol zjavne násilne odobratý z lesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies