Martu Kubišovú prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 7 November 2015, 13:37 • 2 min
Martu Kubišovú prepustili z nemocnice

BRATISLAVA - Českú speváčku Martu Kubišovú prepustili z pražskej Nemocnice Na Homolce, kde bola od 1. novembra po tom, ako utrpela infarkt. K 73-ročnej interpretke sa nasťahovala dcéra, ktorá sa o ňu bude počas rekonvalescencie starať. Speváčka totiž žije sama iba so svojím psom.

slovakia

left justify in out

Kubišovú museli hospitalizovať po jej narodeninovej oslave, ktorú usporiadala pre úzky okruh priateľov. "Pichalo ma v hrudníku. Cítila som, že niečo nie je v poriadku," prezradila v rozhovore pre český denník Aha! s tým, že v tej chvíli nebola sama a pomoc vyhľadal jej blízky kamarát, riaditeľ Divadla Ungelt Milan Hein. "Veľmi mi pomohol. Neviem, čo by bolo, ak by tam nebol," dodala.


Marta Kubišová začínala spevácku kariéru s tanečnou skupinou. V roku 1962 sa dostala v súťaži Hľadáme nové talenty až do finále. V 60. rokoch pôsobila v pražskom divadle Rokoko, neskôr spolu s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom v triu Golden Kids. Je trojnásobnou víťazkou ankety Zlatý slávik. V roku 1970 jej zakázali umeleckú činnosť, v období 1981 - 1989 pracovala vo Výstavbe sídlisk. Pôsobila tiež ako hovorkyňa Charty 77. Od revolúcie opäť spieva. Jej najznámejšou skladbou je Modlitba pro Martu. Vydala albumy ako Songy a balady (1969), Lampa (1990), Řeka vůní (1995), Bůh ví (1996), Příběh (2004) či Vítej, lásko (2005).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies