Martin Koči uniorským vicemajstrom sveta v rely JWRC

NETKY.SK • 1 November 2016, 07:58 • 2 min
Martin Koči uniorským vicemajstrom sveta v rely JWRC

SWEET LAMB - Slovenský automobilový pretekár Martin Koči sa stal juniorským vicemajstrom sveta v rely JWRC 2016.

slovakia

left justify in out

Spoločne s českým navigátorom Lukášom Kostkom sa stali víťazmi klasifikácie Rely Wales, ktorá bola poslednou v rámci šesťdielneho seriálu MS juniorov. Juniorským šampiónom sa stal Talian Simone Tempestini.

 

Koči sa skvelým výsledkom postaral o historický zápis, keďže druhé miesto je najvyššie umiestnenie slovenského pretekára v MS vypísaných svetovou automobilovou federáciou FIA. Dvadsaťtriročný pretekár sa do juniorského šampionátu vrátil po ročnej prestávke, pred ktorou obsadil v sezóne 2014 celkové 3. miesto v JWRC.

 

Slovensko-česká posádka tímu Styllex motorsport Košice si na Citroëne DS3 R3T poradila s traťou aj napriek daždu, blatu a hmle. Koči s Kostkom mali až jedenásť najrýchlejších časov z 22. meraných úsekov a v poradí juniorov jednoznačne zvíťazili. Pre Kočiho je to druhé víťazstvo v MS FIA. Prvé dosiahol v roku 2014 na Rely Fínska.

 

Konečné poradie JWRC 2016: 1. S. Tempestini (Tal.) 123 bodov, 2. Martin KOČI (SR) 82, 3. V. Dubert (Franc.) 64, 4. O. Veiby (Nór.) 62, 5. T. Folb (Franc.) 58.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies