REPORTÁŽ: Matúš Vallo: Budeme apelovať na zodpovednosť obyvateľov

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 12:59 • 2 min
REPORTÁŽ: Matúš Vallo: Budeme apelovať na zodpovednosť obyvateľov

BRATISLAVA – Hlavné mesto SR bude koordinovať s vládou SR opatrenia, ktoré sa prijímajú a budú prijímať v súvislosti s rizikom šírenia nového koronavírusu.

slovakia

left justify in out

 

Oznámil to primátor hlavného mesta SR Matúš Vallo, ktorý sa zúčastnil na stredajšom rokovaní vlády, zaoberajúcej sa vyhlásením mimoriadnej situácie na území Slovenska.

 

Úlohou je minimalizovať riziká

"My ako mesto máme jasnú úlohu, aby sme minimalizovali riziko šírenia nového koronavírusu, naša úloha je v tejto chvíli aj apelovať na ľudí a vyzývať ich k zodpovednosti v súčasnej situácii, ktorá by sa mala prejaviť aj znížením sociálnych kontaktov, pretože to výrazne vplýva na spomalenie prenosu vírusu," uviedol Vallo. Naznačil, že zo strany magistrátu požiada majiteľov najväčších prevádzok v hlavnom meste, aby obmedzili svoju činnosť.

 

Primátor slovenskej metropoly ocenil zmysluplnosť plánovaného dočasného prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu na všetkých školách v SR. 

 

"Bez tohto kroku vlády by sme v Bratislave, kde je situácia najkritickejšia, museli znovu prijať ďalšie opatrenia a predlžovať ním dočasné zatvorenie škôl na území mesta," vysvetlil Vallo.

 

Premiéra požiadal o pomoc pri zabezpečení ochranných rúšok a hygienických potrieb v hlavnom meste, témou bola aj starostlivosť o to, aby sa minimalizovalo riziko prenosu v prípade seniorov ako jednej z najzraniteľnejších skupín, rovnako tak o možných opatreniach v prípade ľudí bez domova, ktorých je v hlavnom meste niekoľko tisíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona