Maratón na OH 2016 bude bez svetového rekordéra Kimetta

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 08:36 • 2 min
Maratón na OH 2016 bude bez svetového rekordéra Kimetta

NAIROBI - Držiteľ svetového rekordu v maratóne Dennis Kimetto z Kene na základe vlastného rozhodnutia nebude štartovať na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Funkcionárov z africkej krajiny požiadal o vynechanie z nominácie aj dvojnásobný víťaz Londýnskeho maratónu a bronzový v tejto disciplíne na OH 2012 v britskej metropole Wilson Kipsang.

slovakia

left justify in out

Kenskou jednotkou na vytrvalostnej trati v Južnej Amerike bude Eliud Kipchoge, víťaz tohtoročného aprílového maratónu v Londýne v traťovom rekorde 2:03:05 h, čo z neho robí druhého najrýchlejšieho muža v histórii. Kimetto utvoril o osem sekúnd lepší svetový rekord predvlani v Berlíne. Nomináciu kompletizujú Stanley Biwott a Wesley Korir, náhradníkmi sú Cyprian Kotut a Bernard Kipyego.

U žien sa do základného kádra Kene zmestili víťazka Londýnskeho maratónu 2016 Jemima Sumgongová, Helah Kipropová a Visiline Jepkeshová, na šancu budú čakať Mary Keitanyová a Florence Kiplagatová. Strieborná z ostatných olympijských hier Priscah Jeptoová má zdravotné problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies