Suroviny:
500 g hladkej múky, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 150 g Hery, 150 g bravčovej masti
Krém:
250 g masla, 200 ml jablkovej nutely, 100 g mletých mandlí
Príprava:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a odložíme do chladničky. Heru zmiešame s nutelou a mandľami. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Polovicu vajíčok upečieme na plechu na papieri, druhú polovicu vajíčok uložíme na obrátené polievkové lyžice a tak upečieme. Hneď po upečení opatrne zložíme. Po vychladnutí plníme krémom a zlepujeme ploché vajíčko s vypuklým. Krém vyhladíme na spojoch a po obvode, obalíme v pomletých mandliach.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies