Maďarsko zriadilo v Izraeli obchodné zastúpenie

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 17:55 • 2 min
Maďarsko zriadilo v Izraeli obchodné zastúpenie

JERUZALEM - Počas dnešného dňa sa bilaterálne vzťahy medzi Maďarskom a Izraelom ešte viac prehĺbili. Minister zahraničných vecí vonkajších ekonomických vzťahov Maďarska Péter Szijjártó dnes otvoril v hlavnom meste Izraela Jeruzaleme maďarské obchodné zastúpenie. Agentúra MTI prišla s informáciou, že podujatie sa konalo aj za prítomnosti izraelského premiéra Benjamina Netanjahu.

slovakia

left justify in out

Maďarský minister počas prejavu zdôraznil, že v politickom i hospodárskom svete prebiehajú mimoriadne veľké a rýchle zmeny, ktoré majú obrovský vplyv na malé krajiny s otvorenou ekonomikou, medzi ktoré sa radí napríklad aj Maďarsko.

 

img

 

"Maďarské hospodárstvo vstupuje do novej dimenzie, v ktorej sa kladie dôraz na inovácie," dodal Szijjártó, podľa ktorého je cieľom tohto zastúpenia napomáhať rozvoju spolupráce maďarských a izraelských podnikov. Zdôraznil, že táto spolupráca ho veľmi teší aj z toho dôvodu, že izraelské firmy vyvíjajú a používajú najmodernejšie technológie.

 

img

 

Otvorenie zastúpenia ocenil aj Netanjahu, ktorý pripomenul, že minulý mesiac sa stretol v Jeruzaleme aj s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyzdvihol vynikajúce vzájomné vzťahy a poďakoval sa Maďarsku za to, že na medzinárodných fórach vyjadruje podporu Izraelu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies