Lukáš Říha ľutuje chybu z minulosti

NETKY.SK • 7 November 2013, 17:12 • 2 min
Lukáš Říha ľutuje chybu z minulosti

PRAHA - Český hokejista Lukáš Říha, ktorý hrával aj na Slovensku za extraligový Martin, oľutoval, že v minulosti vyskúšal drogy.

slovakia

left justify in out

Vo vzorke českého útočníka zo 14. marca 2012 po stretnutí o tretie miesto v najvyššej poľskej súťaže medzi jeho zamestnávateľom Osvienčimom a Jastrzebím našli dopingoví komisári stopy po amfetamíne a jeho derivátoch. Od disciplinárnej komisie Poľského hokejového zväzu dostal dvojročný dištanc za pozitívny dopingový test. Ten je stále aktuálny, hoci samotný hokejista veril, že po odpykaní polovice bude môcť znova hrať súťažne hokej.

"V marci mám narodeniny, ale takisto sa práve v marci stala nepríjemná vec. Vytiahla ma dopingová kontrola a zistili mi v tele zakázanú látku. Vtedy som bol veľmi nahnevaný sám na seba. Ak by som bral steroidy, EPO, efedrín, alebo hocičo iné, asi by mi to v hokejovom výkone pomohlo. Toto ale bolo úplne bokom, mimo hokeja. V osobnom živote som urobil obrovskú chybu a prejavilo sa to na dopingových testoch. Nejaké látky mi zostali v tele, čo kontrola odhalila," povedal v rozhovore pre hokejportal.net 32-ročný rodák z Litvínova a doplnil aj okolnosti pozitívneho dopingového nálezu: "Bol som na diskotéke a zabával som sa na drogách, nie na alkohole. Bola to moja najväčšia hlúposť, ktorá s hokejom nijako nesúvisela. Išlo o zábavu. Hokejové výkony to nemohlo ovplyvniť. Po pár dňoch som bol úplne normálny človek. Nebolo to tak, že by som si zobral látku, ktorá mi pomôže k výkonu na ľade. Bolo to určené k zábave a tá zábava sa v tú noc aj skončila. Vedel som, že to nejaký čas vydrží v tele, ale nemyslel som si, že ku koncu sezóny ešte príde dopingová kontrola."

Lukáš Říha sa momentálne udržuje v kondícii tréningami s prvoligovou slovenskou Prievidzou, za ktorú by chcel nastúpiť ešte v tejto sezóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies