Londýn a Paríž boli dejiskami ďalších protestov za ochranu klímy

NETKY.SK • 7 Október 2019, 06:43 • 2 min
Londýn a Paríž boli dejiskami ďalších protestov za ochranu klímy

LONDÝN - Iniciatíva Extinction Rebellion vyhnala do londýnskych ulíc tisíce ľudí, ktorí sa zapojili do otvorených protestov. Hnutie sa navyše vyhjadrilo, že to ani zďaleka nie je všetko a počas nasledujúcich dvoch týždňov sa podobná situácia sa dá očakávať aj v ďalších 60 mestách po celom svete.

slovakia

left justify in out

Hnutie Extinction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu) mieni má jasný cieľ, a to "v pokoji okupovať strediská moci a uzavrieť ich, až kým vládu nezačnú konať v súvislosti s klimatickou a ekologickou pohotovosťou".

 

img

 

Otvorenie, ktoré sa uskutočnilo v okolí Mramorového oblúka (Marble Arch), malo podľa hnutia spojiť ľudí z rôznych spoločenských vrstiev. Podobné podujatie sa v tom istom čase začalo aj v Paríži. Plánované protesty majú byť podľa hnutia najmenej päťkrát väčšie ako aprílové zhromaždenia a "ukážu, ako dokážeme rozvíjať novú kultúru, ktorá je odolnejšia a zdatnejšia".

 

img

 

Protesty Extinction Rebellion proti klimatickej zmene v apríli 2019 ochromovali dopravu v britskej metropole Londýn. Metropolitná polícia uviedla, že jej príslušníci v južnom Londýne zatkli počas vikendu sedem mužov a tri ženy na základe podozrení z pokusov spôsobiť narušenie verejného poriadku.

 

img

 

Hnutie Extinction Rebellion oznámilo, že polícia takisto zhabala šesť vozidiel a tiež "stany, toalety a vybavenie pre zdravotne postihnuté osoby, čiže veci, vďaka ktorým by bolo hnutie Extinction Rebellion v Londýne bezpečné, čisté a prístupné pre všetkých". Hnutie vzniklo pred rokom vo Veľkej Británii a je aktívne aj v ďalších európskych krajinách.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies