Honda v Británii končí, potvrdil to Justin Tomlinson

NETKY.SK • 19 Február 2019, 10:21 • 2 min
Honda v Británii končí, potvrdil to Justin Tomlinson

LONDÝN - Japonský výrobca automobilov Honda Motor zatvorí svoj závod v Spojenom kráľovstve.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Honda je tak pred blížiacim sa brexitom ďalšou automobilkou, ktorá má v pláne stiahnuť sa zo Spojeného kráľovstva.

 

Zatvorenie závodu v Swindone, v regióne na juhozápade Anglicka, ktorý v referende hlasoval za brexit, najskôr potvrdil v utorok poslanec za tento okrsok Justin Tomlinson. Deň predtým sa totiž v médiách objavili správy, že sa to automobilka chystá oznámiť. Táto správa signalizuje, že automobilový priemysel na britských ostrovoch je na zostupe. A neskôr aj samotná automobilka oficiálne oznámila, že v britskom závode ukončí výrobu v roku 2021.

 

 

Honda vo svojom vyhlásení označila "bezprecedentné zmeny v globálnom automobilovom priemysle" za dôvod svojho rozhodnutia zatvoriť britský závod do roku roku 2021, na konci výrobného cyklu súčasného modelu. Aj Tomlinson zdôraznil, že dôvodom sú "globálne trendy" a nie brexit. V súčasnosti pracuje v závode 3500 ľudí a ďalšie tisícky v dodávateľských reťazcoch.

 

img

 

S blížiacim sa odchodom Británie z Európskej únie (EÚ) 29. marca 2019 podniky zrýchľujú prípravy na možné nepredvídateľné udalosti. Automobilový sektor je zvlášť citlivý na brexit. Šéfovia automobiliek sa obávajú, že vozidlá a komponenty vyvážané do EÚ budú čeliť clám po tom, ako Spojené kráľovstvo opustí blok. A ďalšie obavy vyvolávajú kontroly na hraniciach, ktoré môžu zase spomaliť dodávky komponentov potrebných pre výrobu z kontinentu do Británie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona