LM: Dortmund má po triumfe nad Neapolom postup vo vlastných rukách

NETKY.SK • 27 November 2013, 08:14 • 2 min
LM: Dortmund má po triumfe nad Neapolom postup vo vlastných rukách

DORTMUND - Futbalisti Borussie Dortmund majú postup do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 vo vlastných rukách.

slovakia

left justify in out

Finalisti uplynulej sezóny prestížnej súťaže totiž v dôležitom súboji F-skupiny zdolali na vypredanom Vestfálskom štadióne SSC Neapol 3:1. Ak zverenci trénera Jürgena Kloppa v záverečnom 6. kole vyhrajú na pôde doposiaľ bezbodového Olympique Marseille, majú istú účasť v jarnej vyraďovačke.

Neapol v prípade plného bodového zásahu Nemcov vo Francúzsku potrebuje na postup zdolať doma Arsenal Londýn minimálne o tri góly, na Emirates Stadium totiž prehral 0:2. V prípade rovnosti bodov troch tímov bude o osemfinalistoch rozhodovať tabuľka z ich vzájomných zápasov. V Dortmunde boli diváci od začiatku svedkami atraktívneho ofenzívneho futbalu s množstvom gólových šancí, ozdobami duelu boli obaja brankári Roman Weidenfeller a Pepe Reina. Chlieb sa lámal v 60. minúte, keď sa Gonzalo Higuain ocitol sám pred domácim gólmanom, no tutovku na 1:1 trestuhodne zahodil. Hneď na to sa rozbehol rýchly brejk Dortmundu, na ktorého konci zvýšil Robert Lewandowski na 2:0 a rozhodol o triumfe domácich. V 71. minúte znížil Lorenzo Insigne, no o sedem neskôr upravil útočník Gabonu Pierre-Emerick Aubameyang na konečných 3:1 pre domácich.

Dortmund tak prerušil sériu troch prehier. "Vedeli sme, že to bude výnimočný zápas, no nepredpokladal som, že sa v ňom zrodí až toľko vyložených gólových šancí. Brankár Neapola Pepe Reina predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov, nás zasa v závere podržal Roman Weidenfeller," povedal pre akreditované médiá tréner Klopp, ktorý musel výrazne pozmeniť zloženie obrannej formácie. Pre zranenia totiž vypadli zo zostavy Mats Hummels, Neven Subotič i Marcel Schmelzer. Jedným z pilierov defenzívy bol v utorok večer Kevin Grosskreutz. "Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene. Chceli sme, aby mali naši fanúšikovia dôvod na oslavu a snažili sme sa rehabilitovať za sobotňajšiu bundesligovú prehru 0:3 s Bayernom Mníchov. Som rád, že sa nám to podarilo."

Neapol, ktorý nastúpil v Dortmunde bez zraneného slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, vyšiel naprázdno v treťom súťažnom zápase v rade. "Napriek prehre si myslím, že sme odohrali dobré stretnutie. Naši hráči majú v sebe víťaznú mentalitu a proti každému súperovi idú na trávnik s cieľom bodovať naplno. Dortmund však patrí medzi tímy s najlepšími protiútokmi v Európe, čo potvrdil aj v dnešnom zápase. Po rýchlom inkasovanom góle to nebolo jednoduché, museli sme búšiť do súpera, ktorý podnikal nebezpečné kontry," zdôraznil kouč Neapola Rafael Benitez.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies