LM: Chelsea prehrala s PSG, sľubuje návrat ako pred 2 rokmi

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 11:25 • 2 min
LM: Chelsea prehrala s PSG, sľubuje návrat ako pred 2 rokmi

PARÍŽ - Úvod a záver stredajšieho prvého zápasu štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov medzi Parížom Saint-Germain a FC Chelsea rozhodol o tom, že domáci francúzsky tím si pred budúcotýždňovou odvetou zabezpečil solídnu pozíciu.

slovakia

left justify in out

PSG vyhral v Parku princov 3:1, pričom kľúčové momenty boli gól Ezequiela Lavezziho zo štvrtej minúty a fantastický gól Javiera Pastoreho v nadstavenom čase. O zmenu skóre sa postarali aj hosťujúci Belgičan Eden Hazard, ktorý ešte pred polčasovou prestávkou z pokutového kopu vyrovnal na 1:1 a po hodine hry David Luiz vlastným gólom.

 

Napriek nepriaznivému výsledku nevzdáva anglický tím boj o účasť v semifinále. "Mali sme katastrofálny vstup do stretnutia. Ani nevieme ako a zrazu bolo 0:1. Našťastie sme sa spamätali a vyrovnali sme. Zvyšok prvého polčasu sme už mali pod kontrolou. Súper však ovládol druhú časť a vyvrcholilo to tretím gólom v našej sieti v nadstavenom čase," zhodnotil súboj na oficiálnej internetovej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) stopér Londýnčanov Gary Cahill. 


Chelsea zvládla rovnaký nepriaznivý vývoj pred dvoma rokmi. Prvý zápas osemfinále Ligy šampiónov v Neapole prehrala 1:3, ale v domácej odvete vyhrala rovnakým výsledkom a v predĺžení zariadil jej postup Branislav Ivanovič. Anglický tím napokon v sezóne 2011/2012 získal kontinentálny titul. "Nie je to nemožné, už sme sa o tom raz presvedčili. V takejto situácii sme už boli a postúpili sme. Dáva nám to sebavedomie, máme silu, aby sme to opäť zvládli. Doma sme silní," doplnil Cahill. 

 

Odveta na Stamford Bridge je na programe na budúci utorok 8. apríla. "Myslím si, že za výkon v druhom polčase sme si zaslúžili vyhrať. Odmenou za zvýšenú agresivitu nám bol úžasný gól Pastoreho. Uvedomujeme si, že napriek solídnemu výsledku nás u súpera nečaká nič jednoduché. Dali sme síce tri góly, ale Chelsea ukázala, že tiež vie skórovať. Sme pripravení na náročnú skúšku. Verím, že ju zvládneme," cituje server UEFA.com slová trénera Parížanov Laurenta Blanca. 

 

Stý štart v LM si pripísal záložník anglického mužstva Frank Lampard, ktorý do duelu vstúpil v 74. min. PSG neprehral doma už 29 zápasov v európskych pohárových súťažiach, v Parku princov naposledy zvíťazil Hapoel Tel Aviv v novembri 2006 v dueli skupinovej fázy Pohára UEFA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies