Lívia Klausová je už zamestnankyňou MZV ČR a pripravuje sa na pôsobenie v SR

NETKY.SK • 15 Október 2013, 17:25 • 2 min
Lívia Klausová je už zamestnankyňou MZV ČR a pripravuje sa na pôsobenie v SR

PRAHA - Bývalá prvá dáma ČR Livia Klausová sa pripravuje na diplomatickú misiu na Slovensku už ako zamestnankyňa odboru krajín strednej Európy ministerstva zahraničných vecí v Prahe. Informovali o tom dnes české médiá s odvolaním sa na tlačový odbor tohto rezortu.

slovakia

left justify in out

Manželka bývalého prezidenta ČR, ktorá by sa mala stať novou českou veľvyslankyňou na Slovensku, čaká v súčasnosti na povolenie Bratislavy na vycestovanie. Ministerstvo zahraničných vecí SR nedávno potvrdilo, že dostalo žiadosť Prahy o tzv. agrément pre nového šéfa zastupiteľského úradu ČR v SR. Jeho udelenie sa očakáva, pretože už predtým sa ku Klausovej pôsobeniu na poste veľvyslankyne ČR pozitívne vyjadrili tak predseda vlády SR Robert Fico, ako aj šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák.

Minulý týždeň odovzdal poverovacie listiny v Prahe nový mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec SR v ČR Peter Weiss, ktorý donedávna pôsobil na poste šéfa slovenského zastupiteľského úradu v Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies