Lajčák o voľbe šéfa OSN: Cítim sa pozitívne, máme to dobre našliapnuté

NETKY.SK • 21 September 2016, 06:43 • 2 min
Lajčák o voľbe šéfa OSN: Cítim sa pozitívne, máme to dobre našliapnuté

NEW YORK - "Uvedomujem si, že proces voľby generálneho tajomníka OSN je takpovediac v cieľovej rovinke, že naozaj sme niekoľko dní od finálneho rozhodnutia. Cítim sa pozitívne, máme to dobre našliapnuté a teraz je dôležité, aby sa to do konca nepokazilo," povedal na margo svojej kandidatúry minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák.

slovakia

left justify in out

"V pondelok som mal trinásť stretnutí, v nedeľu asi dve a v tomto tempe pokračujem aj ďalej každý deň, a to hovorím o tých formálnych stretnutiach," spresnil minister.

 

Slovenského kandidáta v New Yorku ocenil i rakúsky minister zahraničných vecí Sebastian Kurz: "Miroslav Lajčák nie je iba minister zahraničných vecí susednej krajiny, je taktiež mojím priateľom, jeden z najskúsenejších ministrov zahraničných vecí. Som si istý, že je v súčasnosti jedným z najlepšie kvalifikovaných osôb, ktoré by mohli obsadiť post generálneho tajomníka OSN," povedal Kurz pre slovenské médiá.

 

Ďalšie hlasovanie o ministrovi a ďalších kandidátoch na post generálneho tajomníka OSN sa očakáva 26. septembra.

 

(Osobitná spravodajkyňa TASR Monika Himpánová) tth

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies