NRSR obstarala informačný systém na sledovanie legislatívy za vyše 2 mil. eur

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 13:06 • 2 min
NRSR obstarala informačný systém na sledovanie legislatívy za vyše 2 mil. eur

BRATISLAVA – Kancelária Národnej rady (NR) SR obstarala informačný systém na sledovanie legislatívneho procesu. Uzavrela zmluvu so spoločnosťou Datalan. Celková hodnota zákazky je 2,4 milióna eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vestníka Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), kde je zverejnený výsledok súťaže. Zmluvy so spoločnosťou sú zverejnené aj v centrálnom registri zmlúv.
     

Systém na sledovanie legislatívneho procesu bude slúžiť primárne podľa požiadaviek zákona o rokovacom poriadku NR SR na zabezpečenie odborných, organizačných a technických úloh spojených so zabezpečovaním činnosti parlamentu, jeho výborov a komisií vrátane parlamentnej dokumentácie a tlačovej služby. „Čím sleduje elektronickú podporu pôsobnosti NR SR v oblasti zákonodarstva, kontroly a vnútornej i zahraničnej politiky,“ píše sa vo vestníku.

 

img

      

Predmetom zákazky má byť aj zabezpečenie služieb technickej podpory prevádzky, údržby a rozvoja systému z dôvodu zabezpečenia jeho riadnej prevádzkyschopnosti a úprav funkcionalít tak, „aby mohla byť zabezpečená interoperabilita so všetkými informačnými systémami“, s ktorými bude obstarávaný systém integrovaný.
     

Výslednú sumu zákazky tvoria dve zložky. Hodnota uzatvorenej zmluvy o dielo na dodávku softvérového diela je podľa vestníka 984 000 eur bez DPH, hodnota uzatvorenej zmluvy o podpore prevádzky, údržbe a rozvoji informačného systému je  1 462 500 eur bez DPH. Pôvodná predpokladaná cena zákazky bola bez DPH niečo cez štyri milióny eur.

 

img

     

Kancelária NR SR si vyhradila tiež nárok na uplatnenie si práva opcie na rozšírenie predmetu zmluvy aj o zhotovenie a dodanie modulu majetkové priznania. Rovnako si vyhradila možnosť opcie na predĺženie doby platnosti kontraktu o podpore prevádzky a údržbe systému v cykloch, najviac o tri roky, maximálne môže trvať osem rokov.

 

Možno vás zaujme: V Prahe sa stretávajú ministri vnútra krajín EÚ, Slovensko zastupuje Mikulec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies