Kvôli búrkam sa bez elektriny ocitlo 120-tisíc domácností na západe Francúzska

NETKY.SK • 14 September 2016, 09:20 • 2 min
Kvôli búrkam sa bez elektriny ocitlo 120-tisíc domácností na západe Francúzska

PARÍŽ - Viac ako 120.000 domácností vo Francúzsku sa dnes ráno ocitlo bez dodávok elektriny. Výpadok zapríčinili búrky, ktoré sa prehnali najmä západom krajiny - od Pyrenejí cez kraje Gironde, Dordogne, povodie Loiry po Aude.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s očakávanými búrkami vydala meteorologická služba varovanie pre celý západ Francúzska, kde potom počas noci zaznamenali približne 70.000 bleskov, informoval na svojej webovej stránke denník Le Monde.

 

Hasiči na západe Francúzska, najmä v regiónoch Pyrénées-Atlantiques a Landes, ktoré intenzívne búrky postihli ako prvé, uskutočnili stovky výjazdov. Zasahovali najmä pri odstraňovaní popadaných stromov, pretrhnutom elektrickom vedení, hasili niekoľko požiarov a odčerpávali vodu zo zaplavených pivníc a garáží. K obetiam na životoch ani zraneniam nedošlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies