Kuzminová u Radičovej, premiérka sľúbila pomoc areálu v Osrblí

NETKY.SK • 9 Február 2011, 08:14 • 2 min
Kuzminová u Radičovej, premiérka sľúbila pomoc areálu v Osrblí

Kuzminová u Radičovej, premiérka sľúbila pomoc areálu v Osrblí

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády Slovenskej republiky Iveta Radičová sľúbila podporu a pomoc biatlonovému areálu v Osrblí, ktorý kandiduje na usporiadanie majstrovstiev Európy v roku 2012. Premiérka to uviedla počas utorňajšej návštevy olympijskej víťazky Anastasie Kuzminovej na úrade vlády SR v Bratislave.
Spoločne s Kuzminovou prijali osobné pozvanie od Radičovej aj jej manžel a člen realizačného tímu Daniel Kuzmin, prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Ján Hyža a viceprezident Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) Ivor Lehoťan.
"S premiérkou sme rozprávali o tom, že teraz som v záverečnej fáze prípravy na majstrovstvá sveta. Hodnotili sme aj preteky Európskeho pohára, ktoré sa uskutočnili v Osrblí. V tejto súvislosti sme hovorili aj o osude a budúcnosti areálu v Osrblí, kde by sme veľmi chceli usporiadať v budúcej sezóne majstrovstvá Európy," referovala o stretnutí s premiérkou Kuzminová.
Biatlonový areál v Osrblí v uplynulých rokoch skôr spomínal na zašlú, no ešte nedávnu minulosť s pretekmi najvyššej kategórie. Nadšenci z Osrblia však robia všetko preto, aby sa im areál podarilo dostavať a vrátiť na biatlonovú mapu ako ďalšiu zastávku pre svetovú elitu.
"Z návštevy u premiérky máme veľmi dobrý dojem. Sľúbila nám, že nám pomôže tak, aby sa areál dostaval. A to tak, aby sa tam dali opäť organizovať svetové podujatia, či preteky Svetového pohára," povedal šéf SZB Hyža, ktorého doplnil Lehoťan: "Už dlhšie tvrdím, že my potrebujeme zorganizovať na vysokej úrovni majstrovstvá Európy v roku 2012, ktoré máme pridelené na začiatku februára. Potom je všetko otvorené. Osrblie sa môže veľmi rýchlo vrátiť na mapu pretekov Svetového pohára. Dúfajme, že by sa nám to mohlo podariť v horizonte rokov 2015 a 2016."
Od roku 2005 neboli v Brezne-Osbrlí preteky Svetové pohára v biatlone. Organizátori z Osrblia a SZB v horizonte okolo roku 2016 plánujú bližšiu spoluprácu s areálom v českom Novom Meste.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies