Kráľovná povýšila do rytierskeho stavu Ringa Starra a Barryho Gibba

NETKY.SK • 30 December 2017, 09:10 • 2 min
Kráľovná povýšila do rytierskeho stavu Ringa Starra a Barryho Gibba

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. povýšila do rytierskeho stavu bývalého bubeníka Beatles Ringa Starra a posledného žijúceho člena skupiny Bee Gees Barryho Gibba. Mená oboch hudobníkov sa nachádzali na tradičnom zozname ocenených osobností, ktorý panovníčka zverejnila v piatok večer pri príležitosti príchodu nového roka.

slovakia

left justify in out

"Je to úžasné! Je mi cťou a potešením, že sa mi dostalo uznania za moju hudbu a charitatívnu činnosť, ktoré obe milujem," reagoval na udelenie rytierskeho titulu 77-ročný Ringo Starr.

 

Druhý z dvojice žijúcich členov kapely Beatles Paul McCartney sa stal rytierom už pred 20 rokmi, v roku 1997. Dlhodobo sa pritom usiloval o to, aby sa rovnakej pocty dostalo aj jeho kolegovi Richardovi Starkeymu, čo je pravé meno Ringa Starra.

 

obrazok

 

Ďalší novopečený "rytier" Barry Gibb (71) vo svojej reakcii pripomenul, že udelená pocta patrí nielen jemu, ale aj jeho dvom zosnulým bratom Mauriceovi a Robinovi, ktorí spolu s ním tvorili kedysi slávne trio Bee Gees.

 

obrazok

 

Termín, kedy budú Starr, Gibb slávnostne pasovaný za rytierov, zatiaľ nie je známy. Príslušná ceremónia sa nezriedka koná aj niekoľko mesiacov po zverejnení zoznamu ocenených osobností.

 

Rytiersky titul kráľovná najnovšie priznala aj anglickému spisovateľovi Michaelovi Morpurgovi (74), ktorý sa preslávil najmä ako autor detskej literatúry. Titulom "dáma" bola ocenená bývalá úspešná baletka Darcey Bussellová (48).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies