Kozák očakáva šampionát prekvapení, Scolari dobrou voľbou

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 15:53 • 2 min
Kozák očakáva šampionát prekvapení, Scolari dobrou voľbou

KOŠICE - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák očakáva od blížiacich sa majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii množstvo prekvapení už v základných skupinách. Podobne ako viacero ďalších odborníkov tvrdí, že by mohol prekvapiť národný tím Belgicka, a to i napriek chýbajúcim skúsenostiam.

slovakia

left justify in out

"Vo všeobecnosti som presvedčený, že to bude šampionát prekvapení. Z Európy tam figuruje šesť, sedem kvalitných mužstiev a rovnako tímy z amerického kontinentu, pričom to už nie je iba Brazília a Argentína. Prekvapiť môže i USA, Mexiko a rovnako i niektoré mužstvo z Afriky. V každej skupine čakám prekvapenie a vyrovnané MS. Očakávam to od Belgicka, ktoré má veľmi kvalitný káder, šikovných hráčov, ale nemajú skúsenosti," uviedol v rozhovore pre TASR šesťdesiatročný futbalový odborník.

 

Kozák citlivo vnímal i situáciu okolo záverečnej fázy prípravy domácich futbalistov pred domácimi majstrovstvami sveta, no verí, že protestné pokriky nahradí napokon podpora fanúšikov smerom k národnému tímu. "V Brazílii som bol niekoľkokrát, som presvedčený, že to bude veľkolepý šampionát, pretože svetová špička sa rozšírila a favorit MS nie je jasný ako v minulosti. Krajina miluje futbal, a i keď sa tam teraz dejú rôzne veci, tak verím, že sa to počas šampionátu upokojí a ľudia budú fandiť svojim reprezentantom a futbalu. Som veľmi zvedavý na konfrontáciu Európy proti Južnej Amerike," konštatoval držiteľ bronzu z ME 1980 v Taliansku.

 

Popri nepokojnej situácii v krajine neušiel pozornému trénerskému oku ani vývoj lôpt určených pre MS. Lopta Brazuca sa stala najtestovanejšou loptou v histórii. "Aj lopty sú čím ďalej kvalitnejšie a nielen jedna značka, ale rôzne druhy. Vyrábajú naozaj kvalitné produkty, ale aj tak si myslím, že stále rozhoduje kvalita hráča. V každom mužstve sú kvalitní hráči a podľa môjho názoru padne dosť gólov. Možno tie úvodné zápasy budú trošku opatrnejšie, ale potom sa to rozbehne a som presvedčený, že uvidíme jeden krásny šampionát," zamyslel sa slovenský lodivod.

 

Brazília je najúspešnejším klubom v histórii svetových šampionátov, nechýbala ani na jednom z nich a hrdí sa piatimi majstrovskými titulmi. "Pre Brazíliu ako futbalový národ je úspechom iba zisk titulu, všetko ostatné je nezaujímavé. Pri reprezentácii sa vystriedalo dosť trénerov, no znova sa vrátili k trénerovi, ktorý vie pracovať pod tlakom, vie si vybrať i pripraviť hráčov. Myslím si, že takto skúsený tréner akým je Scolari sa s tým vie vyrovnať, a preto je tam, kde je," povedal Kozák na margo brazílskeho trénera, ktorý "kanárikov" doviedol doposiaľ k poslednému piatemu svetovému titulu v roku 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies