Koaliční poslanci chcú zistiť, či je Grendel dôveryhodný

NETKY.SK • 28 Október 2016, 10:13 • 2 min
Koaliční poslanci chcú zistiť, či je Grendel dôveryhodný

BRATISLAVA – Koaliční poslanci chcú zistiť, či predseda osobitného parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) Gábor Grendel je dôveryhodná osoba, ktorá môže viesť takýto výbor. Piati koaliční poslanci preto požiadali o mimoriadne rokovanie výboru.

slovakia

left justify in out

Grendel ako jeho predseda ho zvolal na dnešné poludnie. „Medializované informácie nasvedčujú, že Grendel využíval a zneužíval dôverné informácie. Je otázne, či je v takom prípade dôveryhodná osoba. Chceme sa ho na to pýtať,“ povedal dnes pre agentúru SITA člen výboru Anton Hrnko (SNS).

 

Koaliční poslanci upozorňujú na zverejnenú SMS komunikáciu novinárov so súčasným poslancom NR SR Gáborom Grendelom v čase, keď pôsobil ako hovorca ministra vnútra. Komunikáciu zverejnil minulý týždeň Marián Kočner. Ten na tlačovej besede informoval, že sa nedávno dostal k e-mailu nemenovanej novinárky, podľa ktorého Daniel Lipšic ešte ako minister vnútra organizoval neoficiálne stretnutia s novinármi a poskytoval im informácie, k akým sa bežne nemohli dostať, napríklad informácie z vyšetrovacích spisov. Dôkazom o takýchto stretnutiach a užších vzťahoch medzi Lipšicom a niektorými novinármi je podľa Kočnera aj internetová stránka, ktorú prezentoval na tlačovej konferencii. O existencii spomínaného e-mailu aj internetovej stránky Kočner podľa vlastných slov informoval vyšetrovateľov. Z doterajšieho vyšetrovania podľa Kočnera jasne vyplýva, že osoby, ktoré poskytovali novinárom informácie zo živého vyšetrovania, boli Lipšic a Grendel. Na webstránke, ktorá je už nedostupná, boli ich údajné pracovné SMS a e-maily zverejnené bez vedomia a súhlasu novinárov, čo je nelegálne a pravosť zverejnených informácií nie je potvrdená. Obsahujú aj údajné SMS medzi šéfom spravodajstva RTVS Lukášom Dikom a Gáborom Grendelom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies