Klienti Tiptouru by si mali zistiť, čo majú zaplatené

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 13:56 • 2 min
Klienti Tiptouru by si mali zistiť, čo majú zaplatené

BRATISLAVA - Klienti cestovnej kancelárie Tiptour, ktorí majú v poslednom období problém dovolať sa do cestovky, by si mali radšej vopred priamo v letovisku zistiť, či majú zaplatený hotel. Odporúča to Miroslav Tulák zo Združenia slovenských spotrebiteľov.

slovakia

left justify in out

V posledných týždňoch sa objavili informácie, že cestovná kancelária má problémy a klienti sa nevedia dovolať do pobočiek. "Všetko sa rieši, všetci budú včas informovaní. Riešim to, investorovi dávam podklady, ktoré potrebuje," povedal pre agentúru SITA konateľ cestovky Jozef Barta. Aj šéfa Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr (SACKA) Stanislava Macka pred pár dňami ubezpečil, že kancelária si bude plniť povinnosti a funguje. 

Podľa Tuláka keby sa teraz klienti zľakli a nikam necestovali, nezískajú nič. "Ja by som si zistil v tej destinácii, či je môj zájazd zaplatený, či mám zaplatené ubytovanie a služby, čo som si objednal a zároveň sa zaujímal, či sú letenky zaplatené," odporúča klientom. Nemalo by sa im potom stať, že niekde prídu a dozvedia sa, že ak chcú zostať v hoteli, majú si ho zaplatiť. 

Podľa šéfa SACKA by mali klienti v prípade vyhlásenia úpadku cestovnej kancelárie s najväčšou pravdepodobnosťou dostať aspoň 80 percent zo sumy, ktorú zaplatili za objednané zájazdy. Cestovná kancelária je poistená v poisťovni Allianz, poistná suma je približne 400-tisíc eur. 

Cestovka podľa informácií Macka za prvé tri mesiace predala zájazdy asi v hodnote 265-tisíc eur pre približne 1 100 ľudí. Čiastka, na akú je poistená, by bohate stačila na vrátenie všetkých peňazí, ktoré za prvé tri mesiace kancelária zinkasovala, pokiaľ kancelária vyhlási úpadok tak, aby tá zmluva s poisťovňou bola splniteľná, myslí si Macko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies