Kerry oznámil pokrok v dohode medzi Izraelom a Palestínčanmi

NETKY.SK • 4 Január 2014, 17:29 • 2 min
Kerry oznámil pokrok v dohode medzi Izraelom a Palestínčanmi

RAMALÁHH - Kerry sa ešte dnes večer opätovne stretne v Jeruzaleme s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom.

slovakia

left justify in out

Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes oznámil, že jeho najnovšia cesta na Blízky východ už vniesla do izraelsko-palestínskych mierových rokovaní istý pokrok.

Kerry po stretnutí s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom v Ramalláhu podľa agentúra AP povedal, že sa zástupcovia Palestíny a Izraela síce stále ešte nedohodli na konkrétnych bodoch smerujúcich k mierovej dohode, ale zaznamenali v tejto otázke pokrok.

"Pracujeme s veľkým zanietením a vážnosťou s cieľom vyriešiť tento konflikt," konštatoval Kerry počas tretieho dňa svojej už desiatej sprostredkovateľskej návšteve Blízkeho východu vo funkcii šéfa diplomacie USA.

Kerry sa ešte dnes večer opätovne stretne v Jeruzaleme s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Šéf americkej diplomacie, ktorý sa snaží dosiahnuť rámcovú dohodu medzi Izraelom a Palestínčanmi, už s Netanjahuom rokoval vo štvrtok i v piatok, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies