KDH v TTSK v druhom kole nepodporí nikoho, v NSK sa ešte rozhodne

NETKY.SK • 14 November 2013, 14:46 • 2 min
KDH v TTSK v druhom kole nepodporí nikoho, v NSK sa ešte rozhodne

BRATISLAVA - Hnutie KDH nebude v druhom kole voľby predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) odporúčať svojim voličom žiadneho z dvoch kandidátov. Pre TASR to potvrdil krajský predseda KDH v Trnave Alojz Přidal s tým, že svojim voličom odporúčajú hlasovať podľa svojho vedomia a presvedčenia.

slovakia

left justify in out

Přidal sa zároveň domnieva, že po neúspechu Ivana Uhliarika (KDH, SDKÚ-DS, 18,26 percenta) v prvom kole sa pre väčšinu voličov KDH voľby v tomto kraji skončili. V Trnavskom kraji si v druhom kole zmerajú sily súčasný predseda Tibor Mikuš (NEKA, 40,04 percenta) a šéf SMK József Berényi (SMK, OKS, 18,33 percenta), ktorý Uhliarika porazil len o 55 hlasov.

Otázny stále zostáva postoj hnutia v Nitrianskom kraji (NSK), kde sa do druhého kola dostal súčasný predseda kraja Milan Belica (Smer-SD, 46,87 percenta) a Tomáš Galbavý (SDKÚ-DS, Most-Híd, SMK, SaS, OKS, NOVA, 37,34 percenta). V prvom kole kresťanskí demokrati nepodporovali nikoho, o postoji pred druhým kolom rozhodnú v piatok 15. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies