Katalánsky premiér vyzval Španielsko na riešenie krízy s treťou stranou

NETKY.SK • 5 Október 2017, 06:36 • 2 min
Katalánsky premiér vyzval Španielsko na riešenie krízy s treťou stranou

BARCELONA - Katalánsky premiér Carles Puigdemont dnes opäť vyzval španielsku vládu, aby súhlasila so sprostredkovaním v čase jednej z najhlbších politických kríz, ktoré postihli krajinu za desiatky rokov.

slovakia

left justify in out

Španielsku vládu premiéra Mariana Rajoya označil za "nezodpovednú" za to, že nechce akceptovať sprostredkovanie. "V tomto okamihu sa žiada sprostredkovanie. V týchto hodinách sme dostali niekoľko návrhov a dostaneme aj ďalšie," povedal Puigdemont.

 

Španielskeho kráľa Filipa VI. kritizoval za to, že uplatňuje vládnu "katastrofickú" politiku voči Katalánsku. "Sklamali ste veľa Kataláncov," uviedol. V televíznom prejave tiež odsúdil násilie polície, ktorá sa snažila zmariť nedeľné referendum o nezávislosti.

 

Katalánsky premiér povedal, že vyhlásenie nezávislosti Katalánska od Španielska je len "otázkou dní". Katalánska vláda podľa neho prijme zodpovedajúce kroky "koncom tohto alebo začiatkom budúceho týždňa". Zdôraznil pritom, že medzi Barcelonou a Madridom v súčasnosti neexistujú žiadne kontakty.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies