Jerevan mementom, kouč Weiss: "Arméni nie sú slabší"

NETKY.SK • 5 September 2011, 18:56 • 2 min
Jerevan mementom, kouč Weiss: "Arméni nie sú slabší"

Jerevan mementom, kouč Weiss: "Arméni nie sú slabší"

slovakia

left justify in out

img

{jcomments off}Pred slovenskými futbalistami leží v ich utorňajšom ôsmom zápase kvalifikácie EURO 2012 proti Arménsku (Žilina, 20.15 SELČ) úloha zvíťaziť a potvrdiť tak dobrý výkon a zisk bodu z piatkového Dublinu po bezgólovej remíze s Írskom. Zverencom trénera Vladimíra Weissa po asi najlepšom výkone v súbojoch o postup na záverečný turnaj do Poľska a na Ukrajinu patrí v tabuľke B-skupiny priebežná 3. priečka, keď majú spolu s Írmi 14 bodov a dvojbodovú stratu na vedúce Rusko.
      "Zborná" ale v utorok v Moskve privíta práve Írov a ich vzájomná konfrontácia môže veľa vyjasniť v postupovej hre. Slovákom by veľmi zahrala do karát ich remíza a pri predpokladanom plnom bodovom zisku s Arménmi by mali pred poslednými dvoma októbrovými zápasmi s Ruskom v Žiline, resp. v Skopje s Macedónskom tromfy vo svojich rukách.
      Arméni sú pre osemfinalistu MS 2010 v JAR mementom, vlani s nimi v Jerevane nečakane hladko prehral 1:3 a uštedrili mu doposiaľ jedinú prehru v skupine. Aj preto si teraz tréner Weiss uvedomuje dôležitosť súboja: "My chceme potvrdiť náš zápas doma a potom to máme vo svojich rukách. Najťažší zápas nás čaká doma s výborným súperom, ktorý stále možno žije o baráž. Matematika je jasná. Oni rozmýšľajú, že vyhrajú tri zápasy, sú sebavedomí, sú to výborní, rýchli a technickí hráči. Musíme sa na nich perfektne pripraviť. Ale nepredbiehajme, moje mužstvo má svoju silu a svojho ducha a ja verím, že tento ťažký zápas zvládneme." Slováci vedia proti silnými súperom zahrať, s papierovo slabšími sa zdá, že majú väčšie problémy. Podľa Weissa ale najbližší súper jeho tímu vôbec nepatrí k slabým tímom: "Arméni nie sú slabší. Môžu vyhrať v Írsku, môžu vyhrať všade. Je to výborný tím a veľkými individualitami, ktoré hrajú buď v ruskej lige alebo v Šachtare Doneck. Majú 11 bodov, my máme 14. Oni už skupinu nevyhrajú, no stále snívajú o baráži. My máme šancu na prvé miesto takisto ako na baráž, tak ako Rusi a Íri. Nerád predpovedám."
      V Írsku hrali Slováci aktívne, odvážne, vypracovali si viaceré dobré šance, neboli ale efektívni v koncovke. Po inkasovanej druhej žltej karte nebude k dispozícii stredopoliar Juraj Kucka. K istej korektúre v zostave teda musí prísť, no aj vo svetle faktu, že hráči po dueli nehlásili väčšie zdravotné problémy, by nemala byť veľká: "Musíme niečo zmeniť, vieme, že nemôže hrať Kucka. No veľa toho nebude. Musíme hrať rozumne a efektívne," dodal Weiss.
      Po disciplinárnom prehrešku a absencii v príprave proti Rakúsku sa do tímu vrátil stredopoliar Miroslav Stoch a na Aviva Stadium odohral celý zápas. Futbalista Fenerbahce Istanbul ešte predpovedá v skupine zaujímavý boj o priamy postup, resp. miestenku v baráži: "Výkon mužstva v Írsku bol dobrý, aj tréner bol myslím celkom spokojný. Ak ho dokážeme zopakovať proti Arménom, mali by sme uspieť. V hre je 9 bodov, Íri hrajú v Rusku, my hráme s Rusmi, myslím, že ešte sa tá skupina celkom zamotá a bude to zaujímavé."
      Syn hlavného trénera a nový hráč Espaňolu Barcelona Vladimír Weiss ml. si uvedomuje imperatív výhry: ""Musíme sa koncentrovať na najbližší zápas, zvládnuť ho a potom sa pozerať na tie dva, čo nám zostávajú. Určite nám povinnosť velí vyhrať. Vieme, že tam sme prehrať nemali, určite to doma musí byť lepšie. Vieme, že nás čaká veľmi ťažký zápas, majú výborné mužstvo a tam proti nám hrali fantastický futbal. Budú sa nás doma snažiť prekvapiť, ale my musíme hrať koncentrovane, a verím, že keď odohráme taký zápas ako v Írsku, tak vyhráme."
      História vzájomných zápasov oboch súperov píše len jeden zápas, práve 8. októbra 2010 Slováci v pozícii favorita v kvalifikácii EURO 2012 v Jerevane prehrali 1:3. Jediný gól hostí strelil Vladimír Weiss ml., za domácich sa presadili Jurij Movsisjan, Gevorg Ghazarjan a Henrich Mchitarjan. Súboj v Žiline povedie ako hlavný rozhodca Marcin Borski z Poľska. Stretnutie v priamom prenose vysiela RTVS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies