Jánošík okorenil debut gólom v poslednom zápase: Mali sme na viac

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 20:31 • 2 min
Jánošík okorenil debut gólom v poslednom zápase: Mali sme na viac

OSTRAVA - Adam Jánošík si okorenil svoje premiérové majstrovstvá sveta gólom. Dosiahol ho v poslednom zápase Slovenska v ostravskej B-skupine do siete USA.

slovakia

left justify in out

 Aj keď nebol práve najkrajší, dvadsaťdvaročný bek si ho cení a na pamiatku si odložil puk.
     

Pre Jánošíka to bol vôbec prvý presný zásah v národnom drese. "Nakorčuľoval som si pred bránku, Marián Gáborík mi to tam krásne prihral, vystrelil som a nejako sa to tam dokleplo," opísal situáciu z 31. minúty. Jeho strelu ešte tečoval jeden z amerických obrancov a puk preletel ponad brankára do siete. "Korčuľoval som poza bránku a celé som to videl. Pomaly tam padol a som za to rád. Puk mi zobral Tomáš Surový a doma si ho odložím," pokračoval.
     

Jánošík sa mohol spoľahnúť na podporu divákov, ktorí vytvorili vo všetkých dueloch Slovákov v ČEZ Aréne výbornú atmosféru, ale aj svojej rodiny a známych. Tí mu fandili vo všetkých zápasoch. "Celý šampionát som tu niekoho mal. Som veľmi rád, že tu mohli byť so mnou a že to prežívali tak isto a že to pomohlo aj mne," uviedol.
     

Slováci nakoniec nehrali v záverečnom zápase s USA (4:5 pp), v ktorom už nešlo takmer o nič. Ani prípadné trojbodové víťazstvo by ich neposunulo do ďalšej fázy. Rozhodol o tom už poludňajší duel, v ktorom Bielorusko zdolalo Nórsko (3:2) a definitívne si zabezpečilo postup do štvrťfinále: "Nebolo jednoduché nastúpiť, ale stále sme si hovorili, že tento zápas musíme 'odmakať' pre ľudí, pre trénera a pre nás. Aby všetko skončilo dobre a aby sme sa im zavďačili za tú skvelú atmosféru, ktorú robili od začiatku turnaja."
     

Slováci prehrávali s USA už 0:3, no za dvanásť minút dokázali otočiť duel vo svoj prospech a do druhej prestávky išli za stavu 4:4. "Začali sme si viac veriť. Boli sme viac na puku a to je presne tá hra, ktorú potrebujeme hrať. Vytvorili sme si šance a dávali sme góly," povedal Jánošík.
     

Vůjtekovi zverenci predviedli v druhej tretine najlepší hokej počas celého turnaja a trochu ich mrzelo, že tak nedokázali hrať aj so slabšími súpermi. "Tím ukázal, že má charakter. Mali sme na viac. Bohužiaľ, tento rok nám to nevyšlo, či už vyžrebovanie, ktoré nám nehralo do karát. Na to sa však nedá vyhovárať. Teraz to vyzerá tak, že rozhodol zápas s Nórskom."
     

Napriek tomu, že mužstvo nepostúpilo do vyraďovacej fázy, Jánošík bol vďačný za šancu, ktorú dostal a zo šampionátu si zobral veľa do ďalšej kariéry. "Dalo mi to veľmi veľa. Hral som so skvelými hráčmi z NHL a iných vynikajúcich európskych súťaží a som za to veľmi vďačný," dodal Jánošík, ktorý si chce po náročnej sezóne užiť zaslúženú dovolenku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies