Ján Novota v bránke A-tímu SR opäť pri víťazstve 3:1

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 08:05 • 2 min
Ján Novota v bránke A-tímu SR opäť pri víťazstve 3:1

WELS - Slovenský futbalový brankár Ján Novota po minuloročnom roztrhnutí šľachy v ramene a následnej operácii absolvoval v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v rakúskom Welse proti Gruzínsku tretí štart v najcennejšom drese, v 62. min nahradil medzi tromi žrďami Jána Muchu. Zaujímavé je, že aj pri jeho predchádzajúcom vystúpení za A-mužstvo SR - 17. novembra 2015 v Žiline proti Islandu - sa zápas skončil víťazstvom slovenských futbalistov 3:1, vtedy však odchytal celý zápas.

slovakia

left justify in out

Pri nástupe rodáka z Matúškova v piatok podvečer na hraciu plochu trávnika vo Welse miestny hlásateľ nezabudol pripomenúť, že Novota je brankárom rakúskeho klubu Rapid Viedeň. "Osobne som veľmi šťastný, že som mohol chytať a ďakujem za príležitosť. Myslím si, že piatkový duel bol prospešný pre všetkých. Na rakúskom sústredení sme dosť natrénovali a chalani všetko robili, ako im tréner Kozák hovoril. Dá sa povedať, že takmer celé stretnutie proti Gruzíncom sme na trávniku dominovali," vyjadril sa pred zástupcami médií po dvojgólovom víťazstve v útrobách štadióna vo Welse 32-ročný Ján Novota (nar. 29. novembra 1983).


Rodák z Matúškova sa zapojil do stretnutia za stavu 2:0, počas účinkovania na hracej ploche sa rozhodne nemohol sťažovať na nedostatok práce, skôr naopak. Novota zlikvidoval viacero nepríjemných situácií a nebezpečných pokusov gruzínskeho súpera, ktorých vedie z lavičky slovenský kouč Vladimír Weiss. "Niečo tam bolo, ale snažil som sa zostať pokojný. Teraz som trošku dlhšie nechytal, a preto aj tých 30 minút proti Gruzínsku bolo pre mňa prospešných. A moja častá práca? Niekedy je to len dobré, pretože brankár je hneď v permanencii. Spolupráca s chalanmi fungovala celkom dobre. Mňa predovšetkým teší, že sme piatkový zápas vyhrali, radšej beriem výsledok 3:1 ako 0:0."


Jediný gól inkasoval za "rozhodnutého" stavu 3:0, v 71. min ho prekonal striedajúci Levan Kenia, pôsobiaci na klubovej úrovni v Slavii Praha. "Súperov futbalista skóroval prudko špicom, ťažko som s tým mohol niečo spraviť. Gruzínsky hráč to urobil veľmi dobre: kopol loptu vtedy, keď to nikto nečakal," uviedol dvojmetrový dlháň Ján Novota, ktorý v doterajšej kariére účinkoval aj v Štúrove, Senci či Dunajskej Strede a takmer naisto bude súčasťou kádra slovenskej reprezentácie na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies