Ján Kubiš v OSN: Irak môže poraziť IS, ale musí vedieť, čo bude robiť potom

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 09:25 • 2 min
Ján Kubiš v OSN: Irak môže poraziť IS, ale musí vedieť, čo bude robiť potom

NEW YORK - Osobitný vyslanec OSN pre Irak, slovenský diplomat Ján Kubiš dnes Bezpečnostnej rade OSN povedal, že Iračania sú schopní poraziť tzv. Islamský štát (IS) - ukázali to nedávne iracké víťazstvá v mestách Fallúdža a Kajjára. Krajina však musí upevniť kontrolu nad svojimi ozbrojenými skupinami a podporiť politické zmierenie, aby dosiahla trváci mier a stabilitu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z nedávneho pokroku v boji proti IS podľa Kubiša vyplýva, že na popredné miesto tohto ťaženia sa dostáva oslobodenie mesta Mósul. Irackí predstavitelia preto musia zrýchliť plánovanie toho, čo nastane "deň po" tom, citovala Kubiša tlačová agentúra AP.

 

Islamský štát je napriek svojej porážke vo Fallúdži naďalej schopný uskutočňovať zničujúce útoky v Iraku a čoraz častejšie sa uchyľuje k surovej povstaleckej taktike, aby si vynahradil stratu územia, varoval v OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies