Izraelský vojak zastrelil dvoch Palestínčanov, ktorí naňho zaútočili nožmi

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 09:47 • 2 min
Izraelský vojak zastrelil dvoch Palestínčanov, ktorí naňho zaútočili nožmi

TEL AVIV - Izraelský vojak zastrelili dnes v Predjordánsku dvoch Palestínčanov, ktorí naňho na kontrolnom stanovišti v meste Hebron zaútočili nožmi. Vojak utrpel pri útoku ľahké zranenia, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V meste Hebron, ktoré je častým dejiskom stretov medzi izraelskými poriadkovými silami a Palestínčanmi, žije v prísne stráženej enkláve približne 850 židovských osadníkov. Počet palestínskych obyvateľov tohto najväčšieho mesta v Predjordánsku sa odhaduje na 175.000-250.000.


Takmer každodenné útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si za uplynulých vyše päť mesiacov už vyžiadali životy 28 Izraelčanov a najmenej dvoch Američanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 187 Palestínčanov - väčšina z nich boli podľa Izraela útočníci. Zvyšní zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies