AKTUALIZÁCIA: Ladislav Bašternák zostáva na slobode

NETKY.SK • 16 Február 2022, 09:30 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Ladislav Bašternák zostáva na slobode

BRATISLAVA - Na bratislavskom Krajskom súde sa začal odvolací proces podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze daňovej vratky súvisiacej s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Prvostupňový súd ho pôvodne uznal za vinného zo zločinu skrátenia dane a poistného. Obžalovaný nebol prítomný a súd rozhodol, že nedostane vyšší trest.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 16. 2. 10:30

 

Po stredajšom rozhodnutí bratislavského krajského súdu tak zostáva na slobode. Senát Krajského súdu v Bratislave síce zrušil verdikt Okresného súdu Bratislava V z augusta minulého roku, rovnako však skonštatoval, že skôr uložený trest pre Bašternáka je postačujúci.

 

Pôvodná správa

 

Okresný súd Bratislava V pôvodne uložil Ladislavovi Bašternákovi zákaz činnosti. Na základe neprávoplatného rozhodnutia nemôže počas siedmich rokov pôsobiť v štatutárnom, dozornom orgáne či ako prokurista v obchodnej spoločnosti. Súd však upustil od súhrnného trestu aj od trestu prepadnutia majetku.

 

img

 

Obvinenia sa týkajú bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Podnikateľ si mal neoprávnene znížiť svoju daňovú povinnosť. Ladislav Bašternák je právoplatne odsúdený v inej daňovej trestnej veci. V kauze neodvedenia dane a poistného ho v marci 2019 odsúdil trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Zároveň mu prepadol majetok v prospech štátu. Na jeseň 2021 ho podmienečne prepustili z väzenia na slobodu.

 

img

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okrem toho navrhuje aj podanie obžaloby v súvislosti s bytovým komplexom Bonaparte.

 

Prečítajte si: Daňová vratka Ladislava Bašternáka pôjde pred súd

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona