Islamisti ovládli Kaddáfího domovské mesto Syrta

NETKY.SK • 19 Február 2015, 18:32 • 2 min
Islamisti ovládli Kaddáfího domovské mesto Syrta

KÁHIRA - Militanti z organizácie Islamský štát (IS) dnes úplne ovládli líbyjské mesto Syrta. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Islamský štát, ktorý ovláda rozsiahle územia v Iraku a Sýrii, obsadil v ostatných dňoch v domovskom meste bývalého líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího viaceré štátne inštitúcie. Po jeho úplnom ovládnutí údajne zrušil aj vyučovanie na miestnej štátnej univerzite.
     

"Oddiely IS ovládli univerzitu v Syrte a všetky jej objekty, ako aj vládne inštitúcie," povedal pre spravodajskú stránku al-Wasat nemenovaný člen správnej rady univerzity.
     

Minulý týždeň ovládli militanti z IS v Syrte oddelenie pasov a víz ministerstva zahraničných vecí a miestne médiá.
     

Od občianskej vojny v roku 2011 sa Líbya zmieta na pokraji anarchie a situácia sa v ostatných mesiacoch ešte zhoršila. Od mája minulého roka tam prebieha ozbrojený konflikt, v ktorom proti sebe stoja prevažne islamisti a ich odporcovia. Pokračujúce boje si vyžiadali už stovky životov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies