Irackým Bagdadom otriasli tri výbuchy, vyžiadali si najmenej 17 obetí

NETKY.SK • 22 Január 2013, 12:33 • 2 min
Irackým Bagdadom otriasli tri výbuchy, vyžiadali si najmenej 17 obetí

Irackým Bagdadom otriasli tri výbuchy, vyžiadali si najmenej 17 obetí - Svet Najmenej 17 obetí na životoch a viac ako 50 zranených si dnes v irackom Bagdade vyžiadali tri výbuchy bombových náloží. Jeden z útokov bol samovražedným atentátom a odohral sa v

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 17 obetí na životoch a viac ako 50 zranených si dnes v irackom Bagdade vyžiadali tri výbuchy bombových náloží. Jeden z útokov bol samovražedným atentátom a odohral sa v blízkosti vojenskej základne, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné a nemocničné zdroje.

Päť obetí si vyžiadal výbuch v aute nastraženej bombovej nálože, ktorá explodovala v blízkosti kontrolného stanovišťa v meste Mahmúdíja, ktoré leží asi 30 kilometrov južne od Bagdadu. 

Ako s odvolaním sa na miestnu políciu informovala agentúra AP, medzi obeťami sú dvaja irackí vojaci a traja civilisti. Zranených bolo 15 náhodných okoloidúcich. Bilanciu obetí a zranených potvrdil aj nemenovaný zdroj v miestnej nemocnici.

Dnešné výbuchy sú pokračovaním série teroristických útokov, ktoré v Iraku zaznamenali minulý týždeň a pri ktorých zahynuli desiatky ľudí.

Niektorí pozorovatelia spájajú násilnosti v Iraku aj s mocenským bojom medzi šiitmi a sunnitmi, ktorí po páde Saddáma Husajna prišli o svoje privilegované postavenie v irackej spoločnosti. O ich nespokojnosti svedčia aj masové protesty proti vláde šiitského premiéra Núrího Málikího, ktoré sa konali pred vyše týždňom v Bagdade.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies