Iracký premiér Abádí navštívil oslobodené mesto Ramádí

NETKY.SK • 29 December 2015, 14:17 • 2 min
Iracký premiér Abádí navštívil oslobodené mesto Ramádí

BAGDAD - Iracký premiér Hajdar Abádí navštívil dnes mesto Ramádí na západe krajiny, odkiaľ iracké sily tento týždeň vyhnali bojovníkov extrémistickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa bezpečnostných zdrojov pricestoval Abádí vrtuľníkom do univerzitného areálu na južnom predmestí Ramádí na stretnutie s veliteľmi armády a protiteroristických jednotiek i s miestnymi predstaviteľmi.

 

Iracká armáda v pondelok dobyla v centre Ramádí komplex vládnych budov a metropolu provincie Anbár po mesiacoch bojov a obliehania vyhlásila za oslobodené mesto. Oslobodenie však ešte nie je úplné: irackí vojaci budú teraz postupne likvidovať nastražené výbušniny a zvyšné skupiny islamistov ukrývajúcich sa v rôznych častiach mesta.

 

Vládny areál bol poslednou významnejšou baštou Islamského štátu v Ramádí, vzdialenom približne 110 kilometrov západne od Bagdadu. Džihádisti ovládali toto pôvodne 300-tisícové mesto od mája tohto roku.

 

Pozemnú ofenzívu irackých vládnych síl zameranú na znovudobytie centra Ramádí, ktorá sa začala minulý utorok, podporovali aj lietadlá medzinárodnej koalície pod vedením USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies