Infantino preferuje Afričana na post generálneho sekretára

NETKY.SK • 1 Február 2016, 17:10 • 2 min
Infantino preferuje Afričana na post generálneho sekretára

LONDÝN - Prezidentský kandidát Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino v pondelok v Londýne naznačil, že v prípade svojho zvolenia bude na pozíciu generálneho sekretára organizácie preferovať Afričana.

slovakia

left justify in out

Určite to nebude Európan. Štyridsaťpäťročný švajčiarsky právnik talianskeho pôvodu spomenutý post v súčasnosti zastáva v Európskej futbalovej únii (UEFA).
"Chceme otvoriť dvere administratívy FIFA. Nemyslím si, že generálnym sekretárom by mal byť Európan. Prečo nie Afričan?" spýtal sa Infantino. Ako potenciálny kandidát sa javí aktuálny generálny sekretár Africkej futbalovej konfederácie (CAF) Hicham El Amrani. V riadiacom orgáne svetového futbalu dosiaľ pôsobila desiatka generálnych sekretárov, všetci boli zo "starého kontinentu".


Otec štyroch detí Infantino okrem toho priznal, že sa stal obeťou vyhrážok smrťou pre snahu UEFA potlačiť ovplyvňovanie stretnutí: "Hrozili mne a mojej rodine, pretože UEFA bojovala proti tomuto neduhu. Policajná eskorta musela chrániť mojich potomkov."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies