Indický kňaz, ktorý bol vyše roka zajatý v Jemene, tvrdí, že ho tam netýrali

NETKY.SK • 16 September 2017, 14:30 • 2 min
Indický kňaz, ktorý bol vyše roka zajatý v Jemene, tvrdí, že ho tam netýrali

VATIKÁN - Katolícky kňaz z Indie, ktorý bol tento týždeň po 18 mesiacoch zajatia v Jemene prepustený na slobodu, hovorí, že mu počas jeho väznenia nebolo nikdy fyzicky ubližované - a to ani napriek tomu, že jeho únoscovia, požadujúci výkupné, na niektorých videozáznamoch predstierali, že ho bijú.

slovakia

left justify in out

Ako píše agentúra AP, reverend Tom Ažannalil dnes novinárom povedal, že ho jeho únoscovia "vôbec neporanili". Indické úrady oznámili ešte v utorok, že Ažannalil bol prepustený a prevezený do Vatikánu. Don A.F. Artime - predstavený rádu saleziánov, do ktorého páter Tom Ažannalil patrí - uviedol, že nemajú vedomosti o tom, že by bolo zaňho zaplatené nejaké výkupné.

 

Ažannalil schudol počas svojho zajatia okolo 30 kilogramov a celkovo zoslabol. Povedal však, že jeho väznitelia mu zohnali tablety na cukrovku, ktorou trpí, a dokonca ho nabádali, aby vnútri objektu, kde bol zavretý, cvičil.

 

Pátra Ažannalila z juhoindického zväzového štátu Kérala uniesli ozbrojenci patriaci k džihádistickej organizácii Islamský štát (IS) začiatkom vlaňajšieho marca jemenskom meste Aden pri útoku na starobinec prevádzkovaný charitou Misionárok lásky Matky Terezy. Pri útoku bolo zabitých 16 ľudí vrátane štyroch mníšok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies