Igor Matovič k výzve strany Most-Híd

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:14 • 2 min
Igor Matovič k výzve strany Most-Híd

Igor Matovič k výzve strany Most-Híd - Politika Výplod pána Bugára ma vôbec neprekvapuje. Bol to práve pán Bugár, čo vymyslel, podľa neho, geniálne riešenie ako „opraviť Ficov zákon o dvojakom občianstve.

slovakia

left justify in out

img

Výplod pána Bugára ma vôbec neprekvapuje. Bol to práve pán Bugár, čo vymyslel, podľa neho, geniálne riešenie ako „opraviť“ Ficov zákon o dvojakom občianstve. Návrh pána Bugára spočíval v tom, aby sme sa na Slovensku tvárili, že maďarské občianstvo, ktoré bude rozdávať Viktor Orbán, na slovenskom území neplatí. Na toto „geniálne“ riešenie nahovoril všetky štyri vtedy koaličné strany. My sme s týmto poklonkovaním Maďarsku odmietli súhlasiť, návrh sme v parlamente nepodporili. Mňa osobne za toto hlasovanie strana SaS za trest vyhodila z jej klubu.    Napriek tomu, ani dnes, s odstupom roka a pol svoje rozhodnutie neľutujem, lebo ho naďalej považujem za správne. Ak by sme vtedy pristúpili na nehanebnú hru pána Bugára a strany Most-Híd, dnes by sme mali na území južného Slovenska niekoľko desiatok tisíc občanov maďarskej národnosti s volebným právom v Maďarsku. Medzičasom si už, našťastie, aj ostatné vtedajšie koaličné strany uvedomili, že podpora Bugárovmu návrhu bola chybou. Len strana Most-Híd naďalej akosi tvrdošijne sníva svoj veľkomaďarský sen. To je však celkom pochopiteľné, lebo maďarská otázka je jedinou témou pána Bugára a spol.
      Tak ako aj pred rokom, aj dnes opätovne navrhujeme, aby druhé občianstvo mohli získať len tí občania, ktorí majú na inú krajinu reálnu väzbu. To znamená, že druhé občianstvo by mohli získať tí naši občania, ktorí v druhej krajine dlhodobo bývajú, študujú, podnikajú, majú rodinné väzby, vrcholovo športujú či vykonávajú charitatívnu činnosť. Občan, ktorý by získal občianstvo bez takejto reálnej väzby, by naďalej o slovenské občianstvo prišiel.
      Očakávame, že náš návrh podporí každá slovenská politická strana, ktorá bude hájiť záujmy Slovenskej republiky. Nikdy sme preto neočakávali a ani neočakávame, že ho podporí strana Most-Híd.

      Igor Matovič, poslanec NR SR 

      Upozornenie: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. V zmysle § 5, ods. 2 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve TASR nezodpovedá za obsah týchto informácií. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies