Horskí záchranári pomáhali v Lipnerovej rizni 28-ročnému snoubordistovi

NETKY.SK • 19 Január 2017, 19:30 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali v Lipnerovej rizni 28-ročnému snoubordistovi

TERCHOVÁ – Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Malá Fatra dnes pomáhali 28-ročnému slovenskému snoubordistovi, ktorý počas zjazdy Oštiepkovou muldou zablúdil a ocitol sa v exponovanom teréne Lipnerovej rizne.

slovakia

left justify in out

Snoubordista bol jedným z trojice, ktorá zablúdila počas jazdy v Oštiepkovej mulde. "Keď to zistili, chceli sa vrátiť späť a obísť skalný pilier. Dvom sa to podarilo, tretí sa pošmykol a po zachytení o strom zastal nad skalným previsom hlbokým 25 metrov. Našťastie, neutrpel žiadne poranenia. Ale vzhľadom na snoubordovú obuv, v ktorej sa mu šmýkalo, nedokázal samostatne postupovať," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

 

Na pomoc mu odišli záchranári, ktorí ho nabalili do trojrohej sedačky a spustili pod skalný previs pomocou lanovej techniky. Potom na vlastnú žiadosť už pokračoval samostatne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies