Holandská polícia zatvára coffee shopy

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 18:22 • 2 min
Holandská polícia zatvára coffee shopy

MAASTRICHT - Holandským úradom sa len s ťažkosťami darí vynútiť si dodržiavanie kontroverzného zákona, ktorý takzvaným coffee shopom zakazuje predávanie marihuany zahraničným turistom.

slovakia

left justify in out

Proti norme protestujú aj v Maastrichte nachádzajúcom sa na hranici s Nemeckom a Belgickom, kde domáci zákazníci tvoria len tretinu z celkového počtu návštevníkov kaviarní na fajčenie kanabisu. Jeden z tamojších coffee shopov The Easy Going polícia ešte vlani uzavrela pre porušovanie spomínaného zákazu, miestna asociácia združujúca predajcov marihuany však následne reagovala otvoreným bojkotom zákona. Policajti však v zatváraní prevádzok pokračovali a majitelia takmer všetkých maastrichtských coffee shopov následne na protest uzavreli svoje prevádzky.

Jadrom sporu je kontroverzná legislatíva prijatá v máji 2012, ktorej cieľom je boj proti takzvanej drogovej turistike. Nová holandská ľavicová vláda však v novembri vyhlásila, že vynucovanie zákona ponechá na jednotlivé samosprávy. V Holandsku v súčasnosti funguje asi 650 coffee shopov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies