HC Lev môže do KHL až v 2011/12, Taraba odmieta obvinenia z prieťahov

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:56 • 2 min
HC Lev môže do KHL až v 2011/12, Taraba odmieta obvinenia z prieťahov

HC Lev môže do KHL až v 2011/12, Taraba odmieta obvinenia z prieťahov

slovakia

left justify in out

img

Až osem prípravných zápasov mal v pláne zohrať nový klub HC Lev, ale paralelne s dotvorením tohto harmonogramu sa v stredu v Rusku zrodila šokujúca informácia. Podľa oficiálnej stránky Rada guvernérov KHL zamietla štart v Poprade etablovanej hradeckokrálovskej organizácie v Kontinentálnej hokejovej lige.
      Populárny portál gazeta.ru cituje v tejto záležitosti člena výkonného výboru Ruskej hokejovej federácie Alexandra Steblina. Dôvodom majú byť prieťahy vo formálnom dotiahnutí záležitostí okolo založenia a registrácie nového klubu, ktoré zavŕšil pondelňajší verdikt Výkonného výboru SZĽH o predbežnom zamietnutí pôsobenia klubu v Poprade.  
      V oficiálnom stanovisku KHL sa uvádza: "Český hokejový zväz 7. júna na zasadnutí exekutívy jednotne odmietol zaregistrovať klub Lev Hradec Králové pre účely štartu v KHL v sezóne 2010/2011. Klub sa pokúsil tieto veci dotiahnuť v slovenskom meste Poprad a KHL preto vydala predbežné rozhodnutie o jeho zaradení do súťaže aj s riadnym rozpisom zápasov. Avšak ani po týždňoch rokovaní so Slovenským zväzom ľadového hokeja nedošlo k dohode a formálne náležitosti ohľadom účasti HC Lev v KHL sa zablokovali. Predstaventvo KHL preto rozhodlo o neschválení účasti nového klubu v najbližšej sezóne, ale zdôrazňuje, že v prípade urovnaní právnych formalít mu odobrí štart v sezóne 2011/2012."
      Generálny sekretár SZĽH Ján Taraba nemal vo štvrtok k dispozícii oficiálne rozhodnutie a k správam z webu sa nechcel ani oficiálne vyjadrovať. Pre TASR však zdôraznil, že v prípade citovaných "prieťahov" má zväz čisté svedomie: "Naším partnerom je ruská federácia a až po jej oficiálnom komuniké budeme my môcť prijať naše stanovisko. Niečo som počul, niečo bolo povedané, ale naozaj ma treba pochopiť, že sa k tomu nemôžem vyjadriť. V každom prípade sú okolnosti tejto kauzy jasné. My sme klubu HC Lev Poprad dali termín na splnenie formalít do 10. augusta a to nie sú žiadne prieťahy, to je priestor pre klub, aby ich realizoval. V priebehu mesiaca v tejto veci náš výkonný výbor dvakrát zasadal, takže o prieťahoch nemôže byť reč."
      Nastala naozaj raritná situácia. Ruská strana konala príliš horlivo, dala predbežný súhlas a dokonca HC Lev zaradila riadne aj do rozžrebovania súťaže 2010/11. Potom si nechala príliš veľa času s doručením potvrdzujúceho súhlasu pre štart nového klubu v KHL a tento dokument sa do rúk členov exekutívy slovenského zväzu dostal pár hodín po skončení inkriminovaného pondelňajšieho zasadnutia. Teraz sa Rusi zase, navzdory vcelku jasným indíciám o blízkom splnení náležitostí, rozhodli rýchlo zrušiť pôvodný súhlas....

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies